Edu timpurie ( 1 – 3 ani )

DSC_6492   Acest program de educatie timpurie se adreseaza parintilor care isi doresc urmatoarele lucruri:

* Parintii care doresc sa isi introduca copii intre 6 luni si 3 ani in programe de socializare si adaptare la medii educationale.
* Intrarea copilului in colectivitate sa fie facuta intr-o maniera mai blanda, mai placuta si securizanta atat pentru copil cat si pentru părinți;
* O perioada de adaptare pentru intrarea in colectivitate ghidata de un specialist in psihologia copilului;
* Adaptarea comportamentului si obisnuirea la un mediu nou.
* Adaptarea comportamentala la un grup de copii de varsta apropiata si invatarea comportamentelor de apropiere (impartirea de jucarii, cererea de jucarii, exprimarea afectiunii fata de ceilalti copii prin mangaierea copilului, oferirea unui pupic, etc.).
* Familiarizarea copilului cu regulile de comportament (salutul de venire si de plecare, folosirea cuvintelor te rog, multumesc, asteptarea randului la spalarea pe mainie sau la jucarii etc.)
* Pregatirea copilului pentru momentul despartirii de parinte.
* Despartirea treptata de mama, fara a manifesta reactii comportamentale sau emotionale intense și fără a fi pusa in pericol legatura de atasament. Copilul este susținut și ajutat să facă față unei astfel de schimbări fără a fi lăsat să plângă neconsolat
* Recunoasterea si controlarea trairilor emotionale intense (autoreglare emotionala la despartirea fata de mama, dorul fata de mama, etc.).
* Formarea de deprinderi necesare vietii de zi cu zi, prin joc (de exemplu spalatul pe maini, aruncarea la gunoi, indicarea necesitatii de a-si sufa nasul, indicarea necesitatii de a fi schimbat etc.).
* Cateva ore din zi, pentru tine ca părinte, dedicate propriei persoane
* Un mediu sigur, vesel si stimulant in care copilul sa isi petreaca cateva ore pe zi (de doua sau de trei ori pe saptamana);
* Un program in care copilul sa aiba oportunitati de a se dezvolta in mod natural si plenar(motric, social, emotional, cognitiv), oportunitati adecvate varstei si etapei in care se afla.
* Educatori care sa practice un stil de educare prin empatie, respect si pasiune; educatori care sa stie ca primii 3 ani din viata sunt esentiali pentru o dezvoltare armonioasa;

Centrul Playful Learning (sau Playful 1) iti ofera un astfel de program pentru copii cu varste intre 1 si 3 ani.

   Grupe
Playful Performers (1 – 3 ani)

   Optiuni program
1. Program de 3 ori pe saptamana (Luni, Miercuri, Vineri): 08.00 – 12.00
2. Program de 2 ori pe saptamana (Marti, Joi): 08.00 – 12.00

3. Program zilnic (Luni-Vineri): 08.00 – 12.00 – NOU! 

business meeting -0049

   Programul zilnic al copiilor
08.00 – 09.00 Primire copii
09.00 – 10.00 Servirea unei gustarici mai consistente pentru start bun (combinatie intre mic dejun si gustarica)
10.00 – 12.00 Activitati *

*Activitatile Playful sau programul educational

   In fiecare zi, Playful Learning are o abordare echilibrata in ceea ce priveste invatarea, asigurandu-te pe tine ca parinte ca al tau copil se simte bine si este in siguranta in timp ce se dezvolta din punct de vedere social, emotional, fizic si intelectual.
Invatarea la Playful Learning are loc in fiecare moment, nu numai in activitatile structurate, de exemplu atunci cand ne jucam cu diferite jucarii ne dezvoltam abilitatile motorii si invatam sa gestionam conflicte sau atunci cand ne spalam pe maini si cantam un cantecel invatam despre importanta igienei.

   Programul Playful este impartit cu grija intre: rutine zilnice, tranzitie, joaca libera si explorare, fiindu-le stimulata independenta copiilor si libertatea lor de a alege activitatile pe care isi doresc sa le faca, activitati structurate specifice grupei de varsta.
Programul se focuseaza pe cinci arii ale dezvoltarii, program care le ofera copiilor nenumarate oportunitati de a invata si creste sanatos. Obiectivele de invatare difera in functie de grupa de varsta.
Cele cinci arii ale dezvoltarii sunt: comunicarea cu ceilalti, dezvoltarea cognitiva, abilitati sociale si emotionala, dezvoltare psihomotorie, creativitate.

Dorinta noastra este sa le dezvoltam copiilor abilitati de viata, cu focus pe dezvoltarea abilităților relaționale și a inteligenței emoționale a copiilor.

Programul activitatilor structurate cuprinde urmatoarele (in functie de grupa de varsta):
* Sport
* Creativitate
* Inteligenta emotionala
* Comunicare
* Ateliere de stimulare multisenzoriale

* Baby Sign Language

* Activitati si exercitii logopedice

   Parintii pot urmarii in timp real ce se intampla in salile de activitati, aici existand un sistem de supraveghere video.

   Programul parintilor Playful
Ne consideram a fi un partener de incredere pentru parintii care decid sa fie Playful 🙂
Ce fac partenerii? Comunica asertiva, identifica blocaje si gasesc impreuna solutii win – win, isi sustin reciproc dezvoltarea, sunt empatici.
Concret, iata programul parintilor Playful:
* Intalniri periodice pe teme medicale – intalniri moderate de medic pediatru Dr. Delia Chira sau alti invitati
* Ateliere de parenting prin empatie, respect si pasiune (solutii Disciplina Pozitiva, modelul de parenting Circle of Security, resurse playful parenting)

 DSC_6508  Concret va oferim urmatoarele lucruri:
– program de adaptare (despartire treptata de persoana de atasament, numarul de ore in care aceasta persoana va participa, va scadea gradual de la o saptamana la alta).
– grup de suport pentru mamici
– pregatire pentru cresa / gradinita
– educatoare – psiholog
– curricula Playful Learning
– curte cu: leagane, trambulina, groapa de nisip, traseu motric si pomi fructiferi
– camere de supravegheat in salile de activitati (cu transmisie in timp real pentru parinti)

   Motive pentru care sa participi la acest program:
·         Copilul se obisnuieste treptat si natural cu lipsa prezentei persoanei de atasament (mama, tata, bunica, bona, ingrijitorul)
·         Separarea fara efecte nocive asupra atasamentului format
·         Se autoregleaza emotional (etapa specifica varstei)
·         Copilul tau socializeaza cu copii de varste apropiate
·         Invata regulile comportamentului in grup (exemplu impartirea jucariilor, jocul impreuna cu alti copii)
·         Integreaza reguli
·         Isi modeleaza comportamentul prin imitarea celorlalti copii
·         Achizitioneaza cunostinte specifice varstei
·         Isi formeaza deprinderile specifice varstei
·         Este in grija unui psiholog specializat in munca cu copiii
·         Ca si parinte, primesti informatii documentate stiintific si testate (despre despartirea de copil, introducerea la cresa, metode pozitive de disciplinare)

   Abordarea Playful Learning in educatie si nu numai

    Educatia Playful Learning inseamna empatie, respect si pasiune.
Ne ghidam in programul zilnic, in interactiunile cu cei mici si cu familiile, in rutine si in activitati dupa urmatoarele principii educationale si psihologice: Circle of Security, Montessori, Disciplina Pozitiva, Playful Learning, Playful Parenting, Terapie de Familie prin metodele Virginia Satir, John Gottman.
Astfel am ajuns sa practicam o educatie prin empatie, respect si pasiune. De aceea ne potrivim cu parintii Playful care practica un parenting prin empatie, respect si pasiune.

   Playful People ca si educatori
Copiii dezvolta o intelegere de sine si asupra lumii prin emotii si prin relatiile construite. Cei mai buni, iubitori si competenti educatori ai copilului sunt parintii. Constienti fiind de acest lucru educatorii Playful (Playful People) imbina ingrijirea empatica, afectiva cu profesionalismul si satisfac nevoile individuale ale copilului. A fi educator Playful este mai mult decat un loc de munca pentru noi. Este o oportunitate sa impartisam pasiunea pentru o viata playful si in acelasi timp sa descoperim potentialul fiecarui copil.

Educatorii Playful au ca si prioritate crearea unor relatii de incredere cu copiii aflati in grija lor. Atunci cand copilul are incredere in educatorul sau procesul de invatare decurge natural si cu rezultate spectaculoase.
Ne mandrim cu faptul ca Playful People sunt empatici, grijulii, rabdatori, asertivi si buni profesionisti. Pentru a fi asa ne informam si formam continuu fiind la curent cu noutatile din psihologia copilului, parenting, dezvoltarea umane, educatie. Ne place despre noi sa spunem ca practicam o educatie prin empatie, respect si pasiune. Educatorii Playful au studii finalizate in psihologie, sau in curs de finalizare (nivel licenta sau nivel master).

Mai trebuie mentionat faptul ca educatorii nostrii cunosc, respecta si accepta etapele sensibile din dezvoltarea micutilor (cum ar fi puseul de crestere de la 9 luni, cand agitatia psiho-motorie devine cel mai proeminenta sau etapa de varsta de la 1,6 ani cand crizele de afect isi fac aparitia si cand piticii incearca sa testeze limitele comportamentale).

   Libertatea, temperamentul si  dezvoltarea individuala a micului explorator sunt de asemenea respectate, urmarindu-se o interactiune fata in fata cat mai personalizata, alternand cat mai mult posibil intre abordarea jocului liber cu cea a jocului structurat. La aceste strategii se mai adauga invatarea prin observatie si prin puterea exemplului, realizata prin  sesiuni de joaca in aer liber cu copii de varste mixte.
Principiile dupa care este amenajat spatiul (ca si structura si materiale, jucarii si echipamente) sunt urmatoarele: siguranta, incurajarea explorarii si luarii propriilor decizii, crearea rutinelor de care au atata nevoie copiii, adecvarea pentru fiecare grupa de varsta, invatarea experentiala.

Taxe*

1. Program de 3 ori pe saptamana (Luni, Miercuri, Vineri): 08.00 – 12.00 = 580 lei / luna
Include: gustarea si toate activitatile (vezi descriere program)
2. Program de 2 ori pe saptamana (Marti, Joi): 08.00 – 12.00 = 420 lei / luna
Include: gustarea si toate activitatile (vezi descriere program)

3. Program zilnic (Luni – Vineri): 08.00 – 12.00 = 720 lei / luna – NOU! 
Taxa de inscriere = 180 lei (taxa nerambursabila)

*incepand cu luna septembrie 2016

Inscrieri
Inscrie-te sau programeaza o vizita trimitand un email la contact@playfullearning.ro sau sunand la 0799735639

Abia asteptam sa va cunoastem personal.