Edu timpurie pentru bebelusi ( 6 – 12 luni )

DSC_0022-copy   Cauti un grup de joaca pentru tine și bebelușul tău? Te întrebi dacă bebelușul tău va avea sau nu beneficii în urma unor interacțiuni sociale atât de devreme? Sau dacă au nevoie să participe regulat în cadrul unor grupuri de joacă?
Noi credem ca sunt multe beneficii si de aceea te sfatuim sa faci asta. Vei constata ca beneficiile sunt de ambele părți, atât pentru părinte, cât și pentru cel mic.

   Te reintorci la munca in scurt timp si-ti doresti ca bebelusul tau sa se familiarizeze cu ceea ce inseamna o cresa, un mediu educational, un colectiv cu alti bebelusi de varste apropiate? Vrei sa-ti pregatesti bebelusul pentru momentul despartirii voastre? Iti doresti ca intrarea lui in colectivitate sa fie facuta intr-o maniera mai blanda, mai placuta si securizanta?

   Perioada de adaptare la un nou mediu este foarte importanta atat pentru copil (indiferent de varsta) cat si pentru parinte. Perfect constienti de acest lucru oferim un program ghidat de catre psihologii nostri pentru despartirea treptata de persoana de atasament astfel incat separarea sa fie fara efecte nocive asupra atasamentului format.DSC_0141-copy
Atasamentul securizant exista atunci cand nevoile copilului sunt indeplinite constant, intr-un mod afectiv de catre o persoana de referinta. Astfel invata ca ei sunt importanți si se pot baza pe altii, devinind mai încrezatori in explorarea lumii și in dezvoltarea relatiilor cu ceilalti. Pe acest principiu ne bazam atat in perioada de adaptare a copilului la separarea de parinte,  cat si dupa ce adaptarea a avut loc.

Pentru a raspunde nevoilor mai sus enumerate, va oferim programul de EDUCATIE TIMPURIE pentru BEBELUSI (6 luni – 12 luni), avand doua OBIECTIVE GENERALE:

1. SOCIALIZARE TIMPURIE – si ne adresam parintilor care isi doresc pentru bebelusul lor urmatoarele lucruri:

 • Parintii care doresc sa isi introduca copii intre 6 luni si 12 luni in programe de socializare si adaptare la medii educationale.
 • Adaptarea comportamentului si obisnuirea la un mediu nou.
 • Adaptarea comportamentala la un grup de copii de varsta apropiata si invatarea comportamentelor de apropiere (impartirea de jucarii, cererea de jucarii, exprimarea afectiunii fata de ceilalti copii prin mangaierea copilului, oferirea unui pupic, etc.).
 • Familiarizarea copilului cu unele reguli de comportament (salutul de venire si de plecare, folosirea cuvintelor te rog, multumesc, asteptarea randului la spalarea pe maini sau la jucarii etc.)
 • Formarea de deprinderi necesare vietii de zi cu zi, prin joc (de exemplu spalatul pe maini, aruncarea la gunoi, indicarea necesitatii de a-si sufa nasul, indicarea necesitatii de a fi schimbat etc.).
 • Un mediu sigur, vesel si stimulant in care copilul sa isi petreaca cateva ore pe zi (de doua sau de trei ori pe saptamana);
 • Un program in care copilul sa aiba oportunitati de a se dezvolta in mod natural si plenar (motric, social, emotional, cognitiv), oportunitati adecvate varstei si etapei in care se afla.
 • Educatori care sa practice un stil de educatie prin empatie, respect si pasiune; educatori care sa stie ca primii 3 ani din viata sunt esentiali pentru o dezvoltare armonioasa;
 1. DESPARTIRE BLANDA SI SECURIZANTA DE PARINTE– și ne adresăm parintilor care își doresc ca pe langa partea de socializare descrisa mai sus, sa beneficieze si de:
 • Cateva ore din zi, pentru tine ca părinte, dedicate propriei persoane
 • Pregatirea copilului pentru momentul despartirii de parinte;
 • Despartirea treptata de mama, fara a manifesta reactii comportamentale sau emotionale intense și fără a fi pusa in pericol legatura de atasament. Copilul este susținut și ajutat să facă față unei astfel de schimbări fără a fi lăsat să plângă neconsolat.
 • Recunoasterea si controlarea trairilor emotionale intense (autoreglare emotionala la despartirea fata de mama, dorul fata de mama, etc.).
 • Intrarea copilului in colectivitate sa fie facuta intr-o maniera mai blanda, mai placuta si securizanta atat pentru copil cat si pentru părinți. Este important insa sa tinem cont de individualitatea fiecarui copil si sa fim flezibil in abordare, atat noi cat si dvs ca si parinti. Asta inseamna ca procesul de adaptare il discutam pt fiecare copil in parte.
 • O perioada de adaptare pentru intrarea in colectivitate ghidata de un specialist in psihologia copilului (numarul de ore in care aceasta persoana va participa, va scadea gradual de la o saptamana la alta).

   ASADAR, bebelusul poate fi insotit in program permanent de un parinte sau o alta persoana de atasament, sau poate fi lasat in grija educatorului din sala, dar NU INAINTE de a se face despartirea blanda si securizanta de parinte, despartire si adaptare ghidata de un specialist in psihologia copilului. astfel incat separarea sa fie fara efecte nocive asupra atasamentului format.

   ALTE INFORMATII DESPRE PROGRAM …
Grupa de varsta: 6 – 12 luni.

Opțiuni program:
1. Program LUNG de 2 ori pe săptămână (Marți, Joi): 09.00 – 14.00 *momentan pentru aceasta forma a programului nu avem o grupa formata. 

2. Program SCURT de 2 ori pe saptamana (Marti, Joi) : minim 3 ore in intervalul orar 08.00-12.00 (ex. 09.00-12.00)

*Tarif: (incepand cu luna septembrie 2016)
1. Program LUNG de 2 ori pe saptamana (Marti, Joi) (09.00-14.00):480 lei / luna

Include: toate activitatile (vezi descriere activitati Playful) + o gustarica

2. Program SCURT de 2 ori pe saptamana (Marti, JOi) (minim 3 ore): 320 lei/luna
Include: toate activitatile (vezi descriere activitati Playful)
Taxa de inscriere = 180 lei (taxa nerambursabila)DSC_1255-copy

* Programul zilnic al copiilor

09.00-09.30: Primire copii
09.30-10.00 Activitati Playful
10:00-10:30: Gustarica
10:30-11:30: Somnic (*pentru bebelusii care au un somnic la aceasta ora)
11.30 – 13.00: Activitati Playful
13.00 – 13.30: Masa de pranz*
* fiecare copil isi va aduce mancarica preferata de acasa
13.30 – 14.00: Activitati Playful

   CE TREBUIE SA MAI STII …

*Activitatile Playful sau programul educational 
In fiecare zi, Playful Learning are o abordare echilibrata in ceea ce priveste invatarea, asigurandu-te pe tine ca parinte ca al tau copil se simte bine si este in siguranta in timp ce se dezvolta din punct de vedere social, emotional, fizic si intelectual.
Invatarea la Playful Learning are loc in fiecare moment, nu numai in activitatile structurate, de exemplu atunci cand ne jucam cu diferite jucarii ne dezvoltam abilitatile motorii si invatam sa gestionam conflicte sau atunci cand ne spalam pe maini si cantam un cantecel invatam despre importanta igienei.

Programul Playful este impartit cu grija intre: rutine zilnice, tranzitie, joaca libera si explorare, fiindu-le stimulata independenta copiilor si libertatea lor de a alege activitatile pe care isi doresc sa le faca, activitati structurate specifice grupei de varsta.
Programul se focuseaza pe cinci arii ale dezvoltarii, program care le ofera copiilor nenumarate oportunitati de a invata si creste sanatos. Obiectivele de invatare difera in functie de grupa de varsta.
Cele cinci arii ale dezvoltarii sunt: comunicarea cu ceilalti, dezvoltarea cognitiva, abilitati sociale si emotionala, dezvoltare psihomotorie, creativitate.
Dorinta noastra este sa le dezvoltam copiilor abilitati de viata, cu focus pe dezvoltarea abilităților relaționale și a inteligenței emoționale a copiilor.

Programul activitatilor structurate cuprinde urmatoarele (in functie de grupa de varsta):
–       Sport
–       Creativitate
–       Inteligenta emotionala
–       Comunicare
–       Ateliere de stimulare multisenzoriala

– Baby Sign Language

Parintii pot urmarii in timp real ce se intampla in salile de activitati cu ajutorul sistemului de supraveghere video.

* Programul parintilor Playful
Ne consideram a fi un partener de incredere pentru parintii care decid sa fie Playful 🙂
Ce fac partenerii? Comunica asertiva, identifica blocaje si gasesc impreuna solutii win – win, isi sustin reciproc dezvoltarea, sunt empatici.
Concret, iata programul parintilor Playful:
–       Intalniri lunare pe teme medicale – intalniri moderate de medic pediatru Dr. Delia Chira si alti invitati
–       Ateliere de parenting prin empatie, respect si pasiune (solutii Disciplina Pozitiva, modelul de parenting Circle of Security, resurse playful parenting)

CONCRET…
* Concret va oferim urmatoarele lucruri:
– grup de joaca si socializare
– program de adaptare (despartire treptata de persoana de atasament, numarul de ore in care aceasta persoana va participa, va scadea gradual de la o saptamana la alta).DSC_1376-copy
– grup de suport pentru mamici
– pregatire pentru cresa / gradinita
– educatoari – psiholog
– curricula Playful Learning
– curte cu: leagane, trambulina, groapa de nisip, traseu motric si pomi fructiferi
– camere de supravegheat in salile de activitati (cu transmisie in timp real pentru parinti)

* Motive pentru care sa participi la acest program:
– Copilul tau socializeaza cu copii de varste apropiate
– Invata regulile comportamentului in grup (exemplu impartirea jucariilor, jocul impreuna cu alti copii)
– Integreaza reguli
– Isi modeleaza comportamentul prin imitarea celorlalti copii
– Achizitioneaza cunostinte specifice varstei
– Isi formeaza deprinderile specifice varstei
– Copilul se obisnuieste treptat si natural cu lipsa prezentei persoanei de atasament (mama, tata, bunica, bona, ingrijitorul)
– Separarea fara efecte nocive asupra atasamentului format
– Se autoregleaza emotional (etapa specifica varstei)
– Este in grija unui psiholog specializat in munca cu copiii
– Ca si parinte, primesti informatii documentate stiintific si testate (despre despartirea de copil, introducerea la cresa, metode pozitive de disciplinare)

   INSCRIERI …
Daca programul nostru se potriveste nevoilor tale si ale bebelusului tau, inscrie-te sau programeaza o vizita trimitand un email la contact@playfullearning.ro sau sunand la 0799.735.639.

   PENTRU A NE CUNOASTE MAI BINE…
* Abordarea Playful Learning in educatie si nu numai
Educatia Playful Learning inseamna empatie, respect si pasiune.
Ne ghidam in programul zilnic, in interactiunile cu cei mici si cu familiile, in rutine si in activitati dupa urmatoarele principii educationale si psihologice: Circle of Security, Montessori, Disciplina Pozitiva, Playful Learning, Playful Parenting, Terapie de Familie prin metodele Virginia Satir, John Gottman.
Astfel am ajuns sa practicam o educatie prin empatie, respect si pasiune. De aceea ne potrivim cu parintii Playful care practica un parenting prin empatie, respect si pasiune.

* Playful People ca si educatori
Copiii dezvolta o intelegere de sine si asupra lumii prin emotii si prin relatiile construite. Cei mai buni, iubitori si competenti educatori ai copilului sunt parintii. Constienti fiind de acest lucru educatorii Playful (Playful People) imbina ingrijirea empatica, afectiva cu profesionalismul si satisfac nevoile individuale ale copilului. A fi educator Playful este mai mult decat un loc de munca pentru noi. Este o oportunitate sa impartisam pasiunea pentru o viata playful si in acelasi timp sa descoperim potentialul fiecarui copil.
Educatorii Playful au ca si prioritate crearea unor relatii de incredere cu copiii aflati in grija lor. Atunci cand copilul are incredere in educatorul sau procesul de invatare decurge natural si cu rezultate spectaculoase.
Ne mandrim cu faptul ca Playful People sunt empatici, grijulii, rabdatori, asertivi si buni profesionisti. Pentru a fi asa ne informam si formam continuu fiind la curent cu noutatile din psihologia copilului, parenting, dezvoltarea umane, educatie. Ne place despre noi sa spunem ca practicam o educatie prin empatie, respect si pasiune. Educatorii Playful au studii finalizate in psihologie, sau in curs de finalizare (nivel licenta sau nivel master).
Mai trebuie mentionat faptul ca educatorii nostrii cunosc, respecta si accepta etapele sensibile din dezvoltarea micutilor (cum ar fi puseul de crestere de la 9 luni, cand agitatia psiho-motorie devine cel mai proeminenta sau etapa de varsta de la 1,6 ani cand crizele de afect isi fac aparitia si cand piticii incearca sa testeze limitele comportamentale).

   Libertatea, temperamentul si  dezvoltarea individuala a micului explorator sunt de asemenea respectate, urmarindu-se o interactiune fata in fata cat mai personalizata, alternand cat mai mult posibil intre abordarea jocului liber cu cea a jocului structurat. La aceste strategii se mai adauga invatarea prin observatie si prin puterea exemplului, realizata prin  sesiuni de joaca in aer liber cu copii de varste mixte.
Principiile dupa care este amenajat spatiul (ca si structura si materiale, jucarii si echipamente) sunt urmatoarele: siguranta, incurajarea explorarii si luarii propriilor decizii, crearea rutinelor de care au atata nevoie copiii, adecvarea pentru fiecare grupa de varsta, invatarea experentiala.

   Abia asteptam sa va cunoastem personal!
Daca noi si programul nostru ne potrivim nevoilor tale si ale bebelusului tau, inscrie-te sau programeaza o vizita trimitand un email la contact@playfullearning.ro sau sunand la 0799.735.639.