Terapie prin joc pentru copii

   Terapia prin joc ofera o oportunitate unica copiilor de a se exprima fara teama de a fi judecati si de a se simti intr-o lume in care ei detin controlul si pot „aranja piesele puzzle-ului” asa cum ei au nevoie.

   In camera de terapie prin joc copiii isi pot exprima sentimentele de teama, furie sau dezgust intr-o maniera libera. Intr-un moment se pot purta ca si bebelusii, iar in celalalt, corespunzator varstei lor, fara teama de a fi examinati sau criticati. In camera de joaca copiii isi iau diverse roluri ale persoanelor semnificative in viata lor si creaza scenarii si drame, la care tot ei gasesc cele mai potrivite solutii. 

Camera de terapie prin joc este colorata si vesela. Materialele sunt aranjate astfel incat sa ii starneasca curiozitatea copilului si mai ales sa ii permita sa exploreze spatiul.
Principiile terapiei prin joc pot fi invatate si de familie si aplicate metodele in relatia cu copiii. Pana la urma copiii, indiferent de varsta, relationeaza cel mai bine cu ceilalti prin intermediul jocului. 

Terapia prin joc este potrivita pentru, dar fara sa se limiteze la aceasta lista: copii furiosi, copii agresivi, deficit de atentie, hiperactivitate, increderea in sine la copii, muscat,huliganism, plans si crize de tantrum, gestionarea mortii unei persoane apropiate sau a unui animal, depresie, divortul parintilor, probleme legate scoala sau gradinita, stima de sine la copii, anxietatea de separare, furat, lipsa motivatiei sau a interesului de a face diverse lucruri, terapie pentru probleme de comportament la copii, terapie pentru probleme de comportament la scoala sau gradinita, terapie pentru comportamente dependente la copii, terapie pentru comportamente opozante la copii, terapie pentru comportamente de sfidare la copii.