Edu timpurie pentru bebelusi (6-12 luni)

Educatie timpurie pentru bebelusi

Cauti un grup de joaca pentru tine și bebelușul tău?

Te întrebi dacă bebelușul tău va avea sau nu beneficii în urma unor interacțiuni sociale atât de devreme?

Sau dacă au nevoie să participe regulat în cadrul unor grupuri de joacă?

Noi credem ca sunt multe beneficii si de aceea te sfatuim sa faci asta. Vei constata ca beneficiile sunt de ambele părți, atât pentru părinte, cât și pentru cel mic.

Te reintorci la munca in scurt timp si-ti doresti ca bebelusul tau sa se familiarizeze cu ceea ce inseamna o cresa, un mediu educational, un colectiv cu alti bebelusi de varste apropiate? Vrei sa-ti pregatesti bebelusul pentru momentul despartirii voastre? Iti doresti ca intrarea lui in colectivitate sa fie facuta intr-o maniera mai blanda, mai placuta si securizanta?

Perioada de adaptare la un nou mediu este foarte importanta atat pentru copil (indiferent de varsta) cat si pentru parinte. Perfect constienti de acest lucru oferim un program ghidat de catre psihologii nostri pentru despartirea treptata de persoana de atasament astfel incat separarea sa fie fara efecte nocive asupra atasamentului format.

Atasamentul securizant exista atunci cand nevoile copilului sunt indeplinite constant, intr-un mod afectiv de catre o persoana de referinta. Astfel invata ca ei sunt importanți si se pot baza pe altii, devinind mai încrezatori in explorarea lumii și in dezvoltarea relatiilor cu ceilalti. Pe acest principiu ne bazam atat in perioada de adaptare a copilului la separarea de parinte,  cat si dupa ce adaptarea a avut loc.

Pentru a raspunde nevoilor mai sus enumerate, va oferim programul de

EDUCATIE TIMPURIE pentru BEBELUSI (6 luni – 12 luni), avand două OBIECTIVE GENERALE:

1. Socializare timpurie

Ne adresam parintilor care isi doresc pentru bebelusul lor urmatoarele lucruri:

 • Parintii care doresc sa isi introduca copii intre 6 luni si 12 luni in programe de socializare si adaptare la medii educationale.
 • Adaptarea comportamentului si obisnuirea la un mediu nou.
 • Adaptarea comportamentala la un grup de copii de varsta apropiata si invatarea comportamentelor de apropiere (impartirea de jucarii, cererea de jucarii, exprimarea afectiunii fata de ceilalti copii prin mangaierea copilului, oferirea unui pupic, etc.).
 • Familiarizarea copilului cu unele reguli de comportament (salutul de venire si de plecare, folosirea cuvintelor te rog, multumesc, asteptarea randului la spalarea pe maini sau la jucarii etc.)
 • Formarea de deprinderi necesare vietii de zi cu zi, prin joc (de exemplu spalatul pe maini, aruncarea la gunoi, indicarea necesitatii de a-si sufa nasul, indicarea necesitatii de a fi schimbat etc.).
 • Un mediu sigur, vesel si stimulant in care copilul sa isi petreaca cateva ore pe zi (de doua sau de trei ori pe saptamana);
 • Un program in care copilul sa aiba oportunitati de a se dezvolta in mod natural si plenar (motric, social, emotional, cognitiv), oportunitati adecvate varstei si etapei in care se afla.
 • Educatori care sa practice un stil de educatie prin empatie, respect si pasiune; educatori care sa stie ca primii 3 ani din viata sunt esentiali pentru o dezvoltare armonioasa;

2. Despartire blanda de parinte

Ne adresam parintilor care isi doresc ca pe langa partea de socializare descrisa mai sus, sa beneficieze si de:

 • Cateva ore din zi, pentru tine ca părinte, dedicate propriei persoane
 • Pregatirea copilului pentru momentul despartirii de parinte;
 • Despartirea treptata de mama, fara a manifesta reactii comportamentale sau emotionale intense și fără a fi pusa in pericol legatura de atasament. Copilul este susținut și ajutat să facă față unei astfel de schimbări fără a fi lăsat să plângă neconsolat.
 • Recunoasterea si controlarea trairilor emotionale intense (autoreglare emotionala la despartirea fata de mama, dorul fata de mama, etc.).
 • Intrarea copilului in colectivitate sa fie facuta intr-o maniera mai blanda, mai placuta si securizanta atat pentru copil cat si pentru părinți. Este important insa sa tinem cont de individualitatea fiecarui copil si sa fim flezibil in abordare, atat noi cat si dvs ca si parinti. Asta inseamna ca procesul de adaptare il discutam pt fiecare copil in parte.
 • O perioada de adaptare pentru intrarea in colectivitate ghidata de un specialist in psihologia copilului (numarul de ore in care aceasta persoana va participa, va scadea gradual de la o saptamana la alta).

ASADAR, bebelusul poate fi insotit in program permanent de un parinte sau o alta persoana de atasament, sau poate fi lasat in grija educatorului din sala, dar NU INAINTE de a se face despartirea blanda si securizanta de parinte, despartire si adaptare ghidata de un specialist in psihologia copilului, astfel incat separarea sa fie fara efecte nocive asupra atasamentului format.

 

 

ALTE INFORMATII DESPRE PROGRAM …

Grupa de varsta: 6 – 12 luni.

Opțiuni program și tarif:

Program 2 zile/saptamana

 

08.00-13.00: 720 lei/luna

( se achita luna in curs)

Program 3 zile/saptamana

 

08.00-13.00:  905 lei/luna

( se achita luna in curs)

Program zilnic

08.00-13.00: 1065 lei/luna

( se achita luna in curs)

08.00-16.00: 1105 lei/luna

( se achita luna in curs)

08.00-17.00: 1330 lei/luna

( se achita luna in curs)

 • Mentiuni:
  Intervalul 08.00-13.00 presupune: primire copii, gustare, activitati playful indoor si outdoor, masa de pranz
  Intervalul 08.00-17.00 presupune: primire copii, gustare, activitati playful indoor si outdoor, masa de pranz, pregatire somn, somn, gustare
 • Masa:
  Masa de pranz: 18 lei/zi (se achita separat, in luna urmatoare, doar pentru zilele de prezenta), cu exceptia programuli zilnic 08:00-17:00 unde masa de pranz e 20 de lei
  Gustarea: inclusa in taxa programului
 •  Taxa de inscriere = 200 lei (taxa nerambursabila)

In fiecare zi, Playful Learning are o abordare echilibrata in ceea ce priveste invatarea, asigurandu-te pe tine ca parinte ca al tau copil se simte bine si este in siguranta in timp ce se dezvolta din punct de vedere social, emotional, fizic si intelectual.

Invatarea la Playful Learning are loc in fiecare moment, nu numai in activitatile structurate, de exemplu atunci cand ne jucam cu diferite jucarii ne dezvoltam abilitatile motorii si invatam sa gestionam conflicte sau atunci cand ne spalam pe maini si cantam un cantecel invatam despre importanta igienei.

Programul Playful este impartit cu grija intre: rutine zilnice, tranzitie, joaca libera si explorare, fiindu-le stimulata independenta copiilor si libertatea lor de a alege activitatile pe care isi doresc sa le faca, activitati structurate specifice grupei de varsta.

Programul se focuseaza pe cinci arii ale dezvoltarii, program care le ofera copiilor nenumarate oportunitati de a invata si creste sanatos. Obiectivele de invatare difera in functie de grupa de varsta.

Cele cinci arii ale dezvoltarii sunt: comunicarea cu ceilalti, dezvoltarea cognitiva, abilitati sociale si emotionala, dezvoltare psihomotorie, creativitate.

Dorinta noastra este sa le dezvoltam copiilor abilitati de viata, cu focus pe dezvoltarea abilităților relaționale și a inteligenței emoționale a copiilor.

Programul activitatilor structurate cuprinde urmatoarele (in functie de grupa de varsta):

Playful childcare – program de adaptare personalizat nevoilor copiilor: separare treptata de persoana de atasament

Playful routines – program de pregatire pentru cresa sau gradinita, familiarizarea cu rutinele unui mediu educational

Playful curriculum – programa adaptata nevoilor copiilor Playful, ce vizeaza ariile din dezvoltarea lor

Playful teachers – educatori cu formare continua în domeniul pedagogiei si/sau psihologiei

Playful emotions – focusarea activitatii pe emotii si gestionarea acestora

Playful ECO child – activitati ecologice cu copiii, prin care invatam cum sa ingrijim mediul inconjurator

Playful logopedic activities – activitati din sfera logopediei

Playful language – Engleza ca activitati distractive prin jocuri si joaca

Playful learning in the garden – activitati desfasurate in gradina interioara

Playful program – Music and Movement – activitati si rutine realizate prin dans si muzică

Playful and healthy eating – gustare si pranz gatite in bucatarie proprie

Playful activities and partnership – activitati si colaborari cu diversi specialisti (stomatologi, pompieri etc)

Playful evolution – fise de observatie periodice ce surprind evolutia si comportamentele celor mici si fise de lucru conform curriculei dupa care ne ghidăm

Playful nurse – triaj medical realizat periodic de un medic specialist si monitorizare a simptomelor ce apar la copii

Playful moments – grup privat pe facebook cu instantanee ale copiilor de peste zi

Playful jurnal – jurnal zilnic al activitatilor si rutinelor celor mici, prezentat parintilor la final de zi

Playful programs for parents – ateliere si seminarii pe diverse tematici, dedicate parintilor

Playful partnership with parents – colaborare continua intre Playful si Familie, pentru o dezvoltare armonioasa a celor mici

Ne consideram a fi un partener de incredere pentru parintii care decid sa fie Playful 🙂
Ce fac partenerii? Comunica asertiva, identifica blocaje si gasesc impreuna solutii win – win, isi sustin reciproc dezvoltarea, sunt empatici.

Concret, iata programul parintilor Playful:

 •  Intalniri lunare pe teme medicale – intalniri moderate de un medic pediatru si alti invitati
 •  Ateliere de parenting prin empatie, respect si pasiune (solutii Disciplina Pozitiva, modelul de parenting Circle of Security, resurse playful parenting)

Parintii pot urmarii in timp real ce se intampla in salile de activitati cu ajutorul sistemului de supraveghere video.

Concret va putem oferi urmatoarele lucruri:

 • Grup de joaca si socializare
 • Program de adaptare (despartire treptata de persoana de atasament, numarul de ore in care aceasta persoana va participa, va scadea gradual de la o saptamana la alta).
 • Grup de suport pentru mamici
 • Pregatire pentru cresa / gradinita
 • Educatoari – psiholog
 • Curricula Playful Learning
 •  Curte cu: leagane, trambulina, groapa de nisip, traseu motric si pomi fructiferi
 • Camere de supravegheat in salile de activitati (cu transmisie in timp real pentru parinti)

Motive pentru care sa participi la acest program:

 • Copilul tau socializeaza cu copii de varste apropiate
 •  Invata regulile comportamentului in grup (exemplu impartirea jucariilor, jocul impreuna cu alti copii)
 •  Integreaza reguli
 • Isi modeleaza comportamentul prin imitarea celorlalti copii
 • Achizitioneaza cunostinte specifice varstei
 • Isi formeaza deprinderile specifice varstei
 • Copilul se obisnuieste treptat si natural cu lipsa prezentei persoanei de atasament (mama, tata, bunica, bona, ingrijitorul)
 • Separarea fara efecte nocive asupra atasamentului format
 • Se autoregleaza emotional (etapa specifica varstei)
 •  Este in grija unui psiholog specializat in munca cu copiii
 •  Ca si parinte, primesti informatii documentate stiintific si testate (despre despartirea de copil, introducerea la cresa, metode pozitive de disciplinare)

Pentru a ne cunoaste mai bine

Abordarea Playful Learning in educatie si nu numai

Educatia Playful Learning inseamna empatie, respect si pasiune.

Ne ghidam in programul zilnic, in interactiunile cu cei mici si cu familiile, in rutine si in activitati dupa urmatoarele principii educationale si psihologice: Circle of Security, Montessori, Disciplina Pozitiva, Playful Learning, Playful Parenting, Terapie de Familie prin metodele Virginia Satir, John Gottman.

Astfel am ajuns sa practicam o educatie prin empatie, respect si pasiune. De aceea ne potrivim cu parintii Playful care practica un parenting prin empatie, respect si pasiune.

Playful People ca si educatori

Copiii dezvolta o intelegere de sine si asupra lumii prin emotii si prin relatiile construite. Cei mai buni, iubitori si competenti educatori ai copilului sunt parintii. Constienti fiind de acest lucru educatorii Playful (Playful People) imbina ingrijirea empatica, afectiva cu profesionalismul si satisfac nevoile individuale ale copilului. A fi educator Playful este mai mult decat un loc de munca pentru noi. Este o oportunitate sa impartisam pasiunea pentru o viata playful si in acelasi timp sa descoperim potentialul fiecarui copil.

Educatorii Playful au ca si prioritate crearea unor relatii de incredere cu copiii aflati in grija lor. Atunci cand copilul are incredere in educatorul sau procesul de invatare decurge natural si cu rezultate spectaculoase.

Ne mandrim cu faptul ca Playful People sunt empatici, grijulii, rabdatori, asertivi si buni profesionisti. Pentru a fi asa ne informam si formam continuu fiind la curent cu noutatile din psihologia copilului, parenting, dezvoltarea umane, educatie. Ne place despre noi sa spunem ca practicam o educatie prin empatie, respect si pasiune. Educatorii Playful au studii finalizate in psihologie, sau in curs de finalizare (nivel licenta sau nivel master).

Mai trebuie mentionat faptul ca educatorii nostrii cunosc, respecta si accepta etapele sensibile din dezvoltarea micutilor (cum ar fi puseul de crestere de la 9 luni, cand agitatia psiho-motorie devine cel mai proeminenta sau etapa de varsta de la 1,6 ani cand crizele de afect isi fac aparitia si cand piticii incearca sa testeze limitele comportamentale).

Libertatea, temperamentul si  dezvoltarea individuala a micului explorator sunt de asemenea respectate, urmarindu-se o interactiune fata in fata cat mai personalizata, alternand cat mai mult posibil intre abordarea jocului liber cu cea a jocului structurat. La aceste strategii se mai adauga invatarea prin observatie si prin puterea exemplului, realizata prin  sesiuni de joaca in aer liber cu copii de varste mixte.

Principiile dupa care este amenajat spatiul (ca si structura si materiale, jucarii si echipamente) sunt urmatoarele: siguranta, incurajarea explorarii si luarii propriilor decizii, crearea rutinelor de care au atata nevoie copiii, adecvarea pentru fiecare grupa de varsta, invatarea experentiala.

Abia asteptam sa va cunoastem personal!

Daca noi si programul nostru ne potrivim nevoilor tale si ale bebelusului tau, inscrie-te sau programeaza o vizita trimitand un email la contact@playfullearning.ro sau sunand la 0721 542 276.